Brownie de poma caramelitzada

Ingredients:

Per la cobertura de poma :

    • 85 g de sucre morè
    • 50 g de mantega
    • 1 poma tallada a làmines

Pel brownie:

    • 110 g de mantega
    • 100 g de sucre morè
    • 60 g de sucre
    • 2 ous
    • 180 g de farina
    • 2 cullerades petites d’impulsor
    • 1 cullerada petita de vainilla en pols
    • 2 pomes ratllades
    • 85 g d’avellanes picades (en trossos grossos)

Preparació:

Prepareu la cobertura escalfant el sucre i la mantega a foc lent, sense deixar de remenar, fins que s’hagi fos. Aboqueu-ho en un motlle engreixat d’uns 23 cm de diàmetre i poseu-hi les làmines de poma al damunt.

Per fer els brownies bateu la mantega i els dos sucres fins que tingueu una barreja escumosa. Afegiu-hi els ous d’un en un. Continueu barrejant i incorporeu-hi la farina, l’impulsor i la vainilla. Remeneu bé i afegiu-hi la poma ratllada i, finalment les avellanes.

Aboqueu aquesta massa al damunt del motlle amb el sucre i coeu-ho al forn durant 35-45 minuts. Deixeu-lo refredar i traieu-lo del motlle.