Crema de calçots amb romesco

Ingredients:

  • 12 calçots
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 2 patates
  • oli d’oliva
  • salsa romesco
  • sal

Preparació:

Poseu oli en una cassola, tireu-hi els calçots tallats petits, la ceba, els alls tallats i les patates. Saleu-ho. Deixeu-ho coure a foc baix durant 15 minuts, afegiu-hi aigua i deixeu-ho coure 20 minuts més. Passeu-ho per la batedora i el colador xinès. Ajusteu el punt de sal. Munteu el plat posant la crema en un plat i pel damunt, una cullerada de salsa romesco per donar-li gust i color.

Pel romesco:

  • 1/2 sobre de nyora trinxada
  • 2 tomàquets escalibats
  • 1 gra d’all escalibat
  • 40 g d’ametlles i avellanes torrades
  • sal,oli,vinagre

Preparació

Trinxeu les ametlles i les avellanes pelades a la batedora. Afegiu-hi la nyora trinxada, el tomàquet escalibat i pelat, l’all escalibat. Lligueu-ho tot afegint-hi oli i vinagre. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.