Primers plats‎ > ‎

Amanida de cuscús

Ingredients:
  • 350 g de cuscús
  • 50 gr. de tomàquet sec
  • 1 ceba tallada petita
  • 1 cogombre tallat a daus
  • 1 pebrot vermell tallat a daus
  • 50 gr. de sultanes
  • 25 gr. de pinyons
  • menta fresca
  • suc de llimona, vinagre, oli, sal i pebre
Preparació:
Escaldeu els tomàquets secs i deixeu-los maridar amb oli d’oliva durant unes hores. Talleu-lo a daus.
Prepareu el cuscús seguint les instruccions del fabricant. (Si utilitzeu cuscús precuit és molt senzill) Torreu els pinyons en una paella sense oli.
Prepareu una vinagreta triturant les fulles de menta, el suc de llimona, un raig de vinagre, oli, sal i pebre en el pot de la batedora.
Separeu els grans de cuscús amb una forquilla i passeu-lo a un bol. Incorporeu-hi els tomàquets, la ceba, el cogombre, el pebrot, els pinyons i les sultanes. Remeneu-ho bé, tot afegint-hi la vinagreta. Podeu decorar el plat amb unes fulles de ruca i/o d’enciam pel damunt, amanits amb un raig d’oli i reducció de vinagre.