Segons plats‎ > ‎

Lluç amb ametlles

Ingredients:
 
  •  1 lluç per a 4 persones
  •  100 g d’ametlles torades
  •  oli d’oliva
  •  8 grans d’all
  •  sal i pebre

 

Preparació:
 
Obriu el lluç pel mig i treieu-li l’espina.
Poseu una bona quantitat d’oli en una paella i sofregiu-hi els alls sencers fins que siguin ben rossos. Salpebreu el lluç i passeu-lo per aquest oli ben calent, primer d’una banda i després de l’altra. No es tracta de fregir-lo ni de coure’l, sino només d’escaldar-lo.
Poseu el lluç en una plata d’anar al forn. Tireu-hi les ametlles trinxades sobre una meitat i tapeu-lo amb l’altra (ha de quedar en forma de lluç amb les ametlles al mig). Regueu-lo amb una mica de l’oli dels alls i coeu-lo al forn a 200º, procurant que no quedi ressec.