Segons plats‎ > ‎

Croquetes de bacallà

Ingredients:
  •  250 g de bacallà esqueixat
  •  2 cullerades soperes de farina
  •  1 ceba
  •  ¼ de litre de llet
  •  1 ou batut
  •  1 grapat de pinyons
  •  farina de galeta
  •  oli, sal i pebre

 

Preparació:
 
Poseu al fogó, una paella amb la ceba tallada petita i dues cullerades soperes d’oli. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi el bacallà esmicolat, els pinyons, sal i pebre. Deixeu-ho coure un parell de minuts i afegiu-hi les dues cullerades soperes de farina (ben plenes). Remeneu-ho tot bé. Sense treure-ho del foc i sense deixar de remenar, aneu-hi afegint la llet, poc a poc. Deixeu-ho coure fins que quedi una massa uniforme i consistent. Si la massa queda molt espessa, hi podeu afegir una mica més de llet. Quan sigui cuit, ho retireu del foc i un cop la massa freda, feu les croquetes, passant-les per ou batut i farina de galeta. Finalment fregiu les croquetes amb oli ben calent i deixeu-les escórrer sobre paper de cuina.
Les podeu servir acompanyades d’unes fulles d’enciams variats.