Coca de llardons o de cabell d'àngel

Ingredients:

    • 2 plaques de pasta de full congelada de 100 g aproximadament
    • 50 g de farina d’ametlla
    • 1 terrina de llardons trinxats
    • 1 terrina de cabell d’àngel

Pel massapà:

  • 50g de farina d’ametlla
  • 50g de sucre

Per damunt la coca

    • 50g de pinyons
    • sucre

Preparació:

Enfarineu lleugerament el taulell i esteneu-hi una placa de pasta de full amb l’ajuda d’un corró fins que sigui ben prima i de la mida de la plata del forn. Unteu la plata d’anar al forn amb oli i poseu-hi la pasta de full. Repartiu el cabell d’àngel per sobre i tapeu-ho amb una altra capa de pasta de full.

Si la coca és de llardons, barregeu-los amb una massapà ben clar (pols d’ametlla, sucre i aigua) i feu el mateix que amb la coca de cabell d’àngel.

Passeu-hi el corró pel damunt.

Pinteu la coca amb un massapà clar i escampeu-hi els pinyons pel damunt, tot aplanant-los amb la mà.

Ensucreu la coca i poseu-la al forn a 200º durant uns 10-15 minuts (fins que quedi ben rossa).Si la coca s’infla al coure-la, punxeu-la amb un escuradents.