Primers plats‎ > ‎

Canelons de bacallà

Ingredients:


  • 200 g de bacallà esqueixat remullat

  • 100 g de nata

  • 200 ml de llet

  • 40 g de maicena

  • 12 plaques de caneló

  • 50 g d’ametlla filada

  • 50 g de formatge emmental

  • 500 ml de salsa beixamel

  • olivada (d’olives negres)

  • oli, sal i pebre


Preparació:


Poseu a sofregir la ceba laminada amb oli, sal i pebre. Quan comenci a daurar-se afegiu-hi el bacallà, deixeu-ho coure un parell de minuts i afegiu-hi la nata. Quan comenci a bullir, tritureu-ho tot plegat amb la batedora. Torneu-ho al foc i afegiu-hi  la llet amb la maicena deixatada. Coeu-ho sense deixar-ho de remenar. Si veieu que us queda una pasta massa espessa, podeu afegir-hi una mica més de llet.

Farciu els canelons amb aquesta pasta, cobriu-los amb una salsa beixamel, a la que haureu afegit el formatge emmental i tireu-hi pel damunt l’ametlla filada. Gratineu-los al forn fins que l’ametlla comenci a daurar-se. Finalment, deixateu una cullerada