Postres‎ > ‎

Orxata de xufles

 Ingredients:
  •  200 g de xufles
  •  100 o 150 g de sucre 
  •  1 l d’aigua d’ampolla

 

Preparació:
 
Deixeu les xufles en remull de 12 a 24 hores.
Poseu a bullir una petita part de l’aigua amb el sucre fins que estigui ben dissolt i deixeu-ho refredar.
Escorreu les xufles i poseu-les en un pot amb una mica d’aigua. Trinxeu-les amb la batedora i aneu afegint la resta de l’aigua de mica en mica. Les xufles han de quedar ben trinxades.
Passeu la pasta de xufles pel colador xinès i premseu-la molt bé per tal d’extreure’n el màxim contingut d’orxata.
Coleu l’orxata en un colador ben fi i ajunteu-la amb l’aigua ensucrada.
Deixeu-la refredar a la nevera.
Consumiu aquesta orxata abans de 48 hores doncs, al no portar cap conservant , es fa malbé molt aviat.