Orxata de xufles

Ingredients:

  • 200 g de xufles
  • 100 o 150 g de sucre
  • 1 l d’aigua d’ampolla

Preparació:

Deixeu les xufles en remull de 12 a 24 hores.

Poseu a bullir una petita part de l’aigua amb el sucre fins que estigui ben dissolt i deixeu-ho refredar.

Escorreu les xufles i poseu-les en un pot amb una mica d’aigua. Trinxeu-les amb la batedora i aneu afegint la resta de l’aigua de mica en mica. Les xufles han de quedar ben trinxades.

Passeu la pasta de xufles pel colador xinès i premseu-la molt bé per tal d’extreure’n el màxim contingut d’orxata.

Coleu l’orxata en un colador ben fi i ajunteu-la amb l’aigua ensucrada.

Deixeu-la refredar a la nevera.

Consumiu aquesta orxata abans de 48 hores doncs, al no portar cap conservant , es fa malbé molt aviat.