Primers plats‎ > ‎

Amanida de sípia i llenties

Ingredients:
  • barreja d’enciams
  • 1 sípia gran o 2 de petites
  • 400 g de llenties
  • una picada d’all i julivert
Per a la salsa:
  • 1 sobre de nyora trinxada
  • 40 g d’avellanes torrades
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 1 tomàquets escalivats i pelats
  • 1 gra d’all escalivat i pelat, segons el gust de cadascú
  • 1/2 llesca de pa fregit
  • ½ ceba escalivada i pelada
  • sal, oli, vinagre, pebre i una mica de bitxo sec si es vol picant
Preparació:
 
Salteu la sípia tallada a daus, amb oli d’oliva fins que sigui daurada. Afegiu-hi la picada d’all i julivert i retireu-la del foc. En una plata poseu-hi una base de barreja d’enciams, les llenties pel damunt i els daus de sípia amb l’oli de la cocció.
Amaniu-ho amb la següent salsa:
Peleu les avellanes i les ametlles i trinxeules a la mà de morter. Afegiu-hi la nyora trinxada, la llesca de pa, el tomàquet, l’all i la ceba i una mica de bitxo sec.
Lligueu-ho tot en el morter, afegint-hi una mica de vinagre i oli d’oliva. Poseu-hi sal i pebre al vostre gust.
Aquesta salsa també es pot preparar barrejant tots els ingredients a la batedora.