Primers plats‎ > ‎

Arròs de llagostins amb trompetes de la mort

Ingredients:


  • 8 llagostins

  • 500 g de peix per fer un brou de peix

  • 300 g d’arròs

  • 40 g de trompetes de la mort seques

  • 1 ceba grossa

  • 2 grans d’all

  • 1 porro

  • 1 tomàquet

  • oli, sal i pebre


Preparació:


Poseu en remull les trompetes de la mort. Separeu les cues dels caps dels llagostins, peleu-les, els hi traieu el budell i reserveu-les. Prepareu el brou posant els caps i les closques dels llagostins, el peix, mitja ceba, el porro, sal i pebre en una olla, cobriu-ho d’aigua i feu-ho bullir 20 min.  Coleu el brou i reserveu-lo.

Sofregiu en una cassola amb oli, l’altra mitja ceba i l’all, tallat ben petit. Quan ja sigui ben ros, afegiu-hi un tomàquet ratllat i continueu-ho sofregint a foc suau. Al cap d’uns minuts, incorporeu-hi les trompetes de la mort junt amb l’aigua del remull i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi l’arròs i aneu-hi afegint brou bullent, de mica en mica, fins que l’arròs quedi gairebé cuit. (uns 18 minuts, recordeu ajustar el punt de sal) Salteu els llagostins en una paella amb un raig d’oli  i un pols de sal. Serviu l’arròs al plat, (podeu donar-li forma de flam amb un aro) posant les cues de llagostí pel damunt i un raig d’oli d’oliva.