Pastís de poma amb crema

Ingredients :

Per fer la pasta brisa:

  • 250 g de farina
  • 125 g de mantega
  • 60 g de sucre llustre
  • 1 ou gran

Barregeu tots els ingredients i folreu un motlle amb una capa ben prima de pasta. Punxeu la base amb una forquilla i enforneu a 180º durant 20-25 minuts aproximadament. Deixeu-la refredar.

Per fer el farcit de poma i panses:

  • 1 poma
  • 60 g de panses sultanes
  • 30 g de sucre
  • 1/4 de branca de canyella
  • 1/4 de branca de vainilla
  • un raig de rom
  • 20 g de mantega

Foneu la mantega en una paella i afegiu-hi la poma tallada a daus, les panses sultanes, la canyella i la vainilla. Deixeu-ho coure una mica. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho daurar. Tireu-hi el rom i flamegeu-lo.

Per fer la crema sense ous:

  • 250ml de llet
  • 250 ml de nata líquida
  • 125 g de sucre
  • 35 g de midó

Barregeu tots els ingredients i poseu-los al foc . Remeneu tota l’estona fins que bulli. Afluixeu el foc i deixeu que es cogui 5 minuts més.

Preparació:

Poseu el preparat de poma a la base de la pasta brisa i cobriu-la amb la crema de llet i nata. Deixeu-ho refredar.