Postres‎ > ‎

Pastís de poma amb crema

 Ingredients :
Per fer la pasta brisa:
  •  250 g de farina
  •  125 g de mantega
  •  60 g de sucre llustre
  •  1 ou gran
Barregeu tots els ingredients i folreu un motlle amb una capa ben prima de pasta. Punxeu la base amb una forquilla i enforneu a 180º durant 20-25 minuts aproximadament. Deixeu-la refredar.
 
Per fer el farcit de poma i panses:
  •  1 poma
  •  60 g de panses sultanes
  •  30 g de sucre
  •  1/4 de branca de canyella
  •  1/4 de branca de vainilla
  •  un raig de rom
  •  20 g de mantega
Foneu la mantega en una paella i afegiu-hi la poma tallada a daus, les panses sultanes, la canyella i la vainilla. Deixeu-ho coure una mica. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho daurar. Tireu-hi el rom i flamegeu-lo.
 
Per fer la crema sense ous:
  •  250ml de llet
  •  250 ml de nata líquida
  •  125 g de sucre
  •  35 g de midó
Barregeu tots els ingredients i poseu-los al foc . Remeneu tota l’estona fins que bulli. Afluixeu el foc i deixeu que es cogui 5 minuts més.
 
Preparació:
Poseu el preparat de poma a la base de la pasta brisa i cobriu-la amb la crema de llet i nata. Deixeu-ho refredar.