Primers plats‎ > ‎

Amanida de patates i calamarsos

Ingredients:
  • 4 patates mitjanes
  • 8 calamarsos mitjanets
  • 4 cebes tendres
  • 2 grans d’all
  • 50 g d’ametlla marcona

 

Preparació:
 
Bulliu les patates amb pell, deixeu-les refredar i talleu-les en rodanxes ben primes.
Talleu les cebes i poseu-les amb oli en una paella a foc lent fins que comencin a daurar-se. Afegiu-hi els calamarsos nets i tallats a miques, sal i pebre. Deixeu-ho coure i reserveu-ho.
En una paella a part, fregiu les ametlles i els alls a foc suau. Tritureu-ho tot, afegint-hi una mica de brou de peix o aigua per tal que quedi una salsa més clara. Poseu-hi la sal que calgui.
Finalment, presentarem el plat de la següent manera:
Una base de rodanxes de patata.
Una lleugera capa de salsa d’ametlles a sobre de cada rodanxa.
Una cullerada de calamarsos i ceba al damunt.
Aquest plat s’ha de servir calent. Si cal, es pot escalfar cada plat al micrones.