Primers plats‎ > ‎

Carxofes gratinades amb salsa de ceps

Ingredients:
  • 8 o 12 carxofes
  • 10 g de ceps secs
  • 1 ceba
  • 1 vas de llet
  • formatge emmental ratllat
  • sal, pebre negra i oli
  • xantana
Preparació:

Netegeu les carxofes, bulliu-les senceres i quan siguin cuites, talleu-les per la meitat i deixeu-les escórrer damunt d’un paper de cuina.
Poseu a remullar els ceps en un vas de llet. Piqueu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb una mica d’oli. Quan sigui rossa, afegiu-hi els ceps, junt amb la llet del remull i deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc fluix vigilant que no vessi. Tritureu-ho amb la batedora i ajusteu el punt de sal i pebre. Ho podeu espessir amb una cullerada de postres de xantana.
Poseu les carxofes en una plata, tireu-hi la salsa de ceps pel damunt, formatge emmental ratllat i gratineu-ho al forn.