Segons plats‎ > ‎

Rodó de vedella amb prunes i pinyons

Ingredients:

  • 400 g de vedella trinxada (o si ho preferiu barreja de vedella i porc)

  • 1 ou

  • 8 prunes sense pinyol

  • 30 grams de pinyons

  • 1 ceba ben maca

  • 1 tomàquet madur

  • sal, pebre, oli, farina blanca i farina de galeta


Preparació:


Barregeu la carn amb l’ou, sal, pebre i dues cullerades de farina de galeta. Treballeu-ho bé, com si féssiu una pilota. Si la pasta us queda massa lleugera, afegiu-hi una mica més de farina de galeta.

Torreu els pinyons en una paella amb una mica d’oli.

Aplaneu la carn i poseu-hi al damunt una tira de 4 prunes i la meitat dels pinyons. Enrotlleu-ho i doneu-li forma de pilota. Arrebosseu-la amb farina blanca i poseu-la en una cassola amb una mica d’oli calent, daurant-la per totes bandes.

A la mateixa cassola afegiu-hi la ceba i el tomàquet picats i la resta de prunes i pinyons, deixeu-ho coure tot plegat durant 30 minuts a foc lent, afegint una mica de brou si fa falta. Tallar  la pilota a rodanxes (us serà més fàcil si la deixeu refredar una mica) i serviu-les amb una mica de salsa, prunes i pinyons pel damunt.