Postres‎ > ‎

Financiers de xocolata amb streuzel de cítrics i taronja confitada

Ingredients:
 
Pels financiers:
  • 100g d’ametlla en pols
  • 75g de sucre glaç
  • 5g de maicena
  • 5g de cacau en pols
  • 4 o 5 clares d’ou
  • 40g de nata líquida
  • 25g de xocolata de cobertura negra
Per l’streuzel:
  • 10g de sucre moreno+15g de sucre
  • 25g de farina
  • la pell de ½ taronja i ½ llimona ratllades
  • 25 g de mantega
  • 75g de pell de taronja confitada
  •  
Preparació:
 
Prepareu els financiers barrejant l’ametlla en pols, el sucre glaç, la maicena i el cacau. Afegiu-hi les clares d’ou i la nata. Desfeu la xocolata de cobertura i aboqueu una mica de la barreja anterior al damunt. Barregeu fort. Ajunteu les dues preparacions, remeneu suaument i deixeu-ho a la nevera unes 3 hores.
Per fer l’streuzel, barregeu els sucres, la farina i  les pells de llimona i de taronja. Talleu la mantega en daus petits i amasseu a mà per obtenir una barreja sorrenca. Enforneu aquesta pasta aplanada a 150º durant 10 minuts.
Aboqueu la barreja dels financers en motlles petits i enforneu-los a 175º durant 5 minuts. Afegiu-hi l’streuzel tallat a miques i la taronja confitada i continueu la cocció durant 10 o 15 minuts més.