Segons plats‎ > ‎

Romescada de calamars i mongetes

Ingredients:


  • De 4 a 8 calamars, segons la mida

  • 600 g de mongetes del ganxet cuites

  • All, julivert, oli, sal i pebre


Per a la salsa romesco:


- 1 sobre de nyora trinxada

- 1 tomàquet escalivat

- 1 o 2 grans d’all escalivats segons el gust de cadascú

- 30 g d’ametlles torrades

- 30 g d’avellanes torrades

- sal, oli, vinagre, pebre i una mica de bitxo sec si es vol picant


Preparació:


Cuineu els calamars com quan els feu a la planxa. (amb oli all i julivert)

Un cop cuits, barregeu els calamars amb les mongetes i amaniu-ho amb la salsa romesco.


Per fer la salsa:


Peleu les ametlles i les avellanes i trinxeu-les amb la mà de morter. Afegiu-hi la nyora trinxada, el tomàquet escalivat i pelat, els grans d’all escalivat i pelat i una mica de bitxo sec (només si es vol picant). Lligueu-ho tot en el morter, afegiu-hi una cullerada de vinagre, una tassa de cafè d’oli d’oliva, sal i pebre al vostre gust. Procureu que no quedi massa espessa. Si cal, afegiu-hi una mica d’aigua.

Aquesta salsa també la podeu preparar barrejant tots els ingredients a la batedora.