Segons plats‎ > ‎

Pollastre de festa

 
 
Ingredients:
 
  •  1 pollastre sencer
  •  1 tall de cansalada del coll
  •  100 g d’orellanes d’albercoc
  •  50 g de pinyons
  •  100 g de prunes seques
  •  2 grans d’all sencers
  •  1 fulla de llorer
  •  sal, pebre, oli
 
per l’acompanyament:
  •  verdures variades (ceba, pastanaga, carbassó, carxofa)
  •  1 vas petit de brandi
 
Preparació:
 
Renteu el pollastre ben net, salpebreu-lo ii farciu-lo amb la cansalada tallada a daus, el llorer, els alls, les prunes, les orellanes, i els pinyons. Cosiu el pollastre amb un escuradents.
Poseu el pollastre en una plata, ruixeu-lo amb oli i poseu-lo al forn a 150 graus.
Mentrestant, netegeu les verdures per l’acompanyament i lamineu-les. Al cap d’una hora, afegiu-les a la plata del forn i tireu-hi el vas de brandi i sal. Apugeu el forn a 180 graus i deixeu-ho fins que sigui cuit. (durant 1 o 1 i ½ hora més aproximadament.)
Vigileu que la temperatura del forn no sigui massa forta. El fons de la plata no s’ha de cremar, hi han de quedar les verdures i el suc que fan el pollastre i les verdures. Si veieu que queda sec, afegiu-hi una mica de brou.