Segons plats‎ > ‎

Bacallà de quaresma

Ingredients:


  • 4 lloms de bacallà dessalat

  • 4 carxofes

  • 2 ous durs

  • un grapat de panses i pinyons

  • farina, oli, sal i pebre

Per la picada:

  • 1 gra d’all

  • 1 llesca de pa

  • julivert

  • uns grapat d’avellanes i/o ametlles



Preparació:


Netegeu les carxofes i talleu-les a quarts. Poseu-les a una cassola al foc, amb 8 cullerades soperes d’oli. Mentre es comencen a coure les carxofes, enfarineu els talls de bacallà i l’afegiu-los a la cassola deixant-los coure un moment pels dos costats. Afegiu-hi les panses i els pinyons, remeneu-ho i afegiu-hi una picada feta amb la llesca de pa fregit, les avellanes, l’all, el julivert i un vas d‘aigua. Deixeu-ho coure 10 minuts vigilant si cal afegir aigua. Ajusteu el punt de sal i afegiu-hi els ous durs partits en 2 o 4 trossos.


Comments