Segons plats‎ > ‎

Pilota al forn amb panses, orellanes i pinyons

 Ingredients:
  •  200 g de carn trinxada de vedella
  •  200 g de carn trinxada de porc
  •  25 g de pinyons
  •  25 g de panses sultanes
  •  25 g d’orellanes d’albercoc
  •  1 ou
  •  1 llesca de pa sec remullat amb llet
  •  1 copa de moscatell
  •  2 cebes, 2 porros, 2 tomàquets
  •  oli d’oliva, sal i pebre negre

 

Preparació:
 
Piqueu una ceba ben fina i sofregiu-la fins que quedi daurada i cuita.Talleu l’altre ceba, els porros i el tomàquets en juliana i sofregiu-los lleugerament.
Ajunteu les carns, la primera ceba, els pinyons, les panses, les orellanes,l’ou,el pa,la sal i el pebre, doneu-li forma de pilota i enfarineu-la.
Poseu la pilota en una plata d’anar al forn i envolteu-la amb les verdures tallades en juliana i un raig d’oli. Poseu-la al forn preescalfat a 200º durant 10 minuts.
Gireu la pilota, remeneu les verdures, afegiu la copa de moscatell i una tasseta d’aigua calenta. Seguiu la cocció a 160º fins que la pilota sigui cuita.
Passeu les verdures pel passapurè i serviu la carn tallada a rodanxes.
El farcit es pot canviar per prunes, dàtils, taronja confitada, poma,....