Primers plats‎ > ‎

Carbassons farcits de bacallà

Ingredients:
  • 4 carbassons
  • 200 g de bacallà remullat
  • 1 ceba
  • 3 grans d'all
  • 25 g d'ametlles torrades
  • 2 pebrots del “piquillo”
  • 40 g de formatge ratllat parmesà
  • Oli d'oliva, sal, pebre
Preparació:
 
Talleu els carbassons en rodanxes d'uns 6 cm de gruix. Poseu-los a coure en aigua bullent i salada, durant 5 minuts i escorreu-los. Un cop freds, amb l'ajuda d'una cullera de postres traieu la polpa, procurant que quedin com uns tubs buits per dintre.
En un cassó poseu a coure lentament la ceba i els alls tallats a miques amb dues cullerades d’oli. Quan es comencen a daurar, afegiu-hi el bacallà i deixeu-ho coure  5 minuts. Afegiu-hi les ametlles, els pebrots del “piquillo” i la meitat de la polpa dels carbassons i tritureu-ho amb la batedora. Si queda espès, afegiu-hi una mica de llet o crema de llet.
Farciu els carbassons procurant que quedin ben plens. Espolseu-hi  el formatge ratllat i gratineu-los al forn just abans de servir-los.