Primers plats‎ > ‎

Les carxofes de l’avia Plàcida

Ingredients:
 
  • 8 carxofes
  • 10 g de ceps secs
  • 1 ceba
  • 100 g de botifarra
  • llet
  • ou, farina blanca i farina de galeta
  • sal, pebre negra i oli
 
 
Preparació:

Netegeu les carxofes, talleu-les per la meitat, bulliu-les i un cop cuites deixeu-les escórrer.
Poseu a remullar els ceps en una mica d’aigua. Piqueu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb una mica d’oli. Quan sigui rossa, afegiu-hi la botifarra sense la pell i aixafeu-la amb la forquilla, fins que quedi la carn esmicolada. Afegiu-hi els ceps tallats ben petits, junt amb l’aigua del remull, sal i pebre. Deixeu-ho al foc fins que s’hagi begut l’aigua. Afegiu-hi una bona cullerada de farina blanca i remeneu-ho com per fer una salsa beixamel. Afegiu-hi la llet de mica en mica, amb molta cura, per tal que quedi una massa ben espessa. Poseu-ne una bona cullerada damunt de cada mitja carxofa, doneu els-hi  forma arrodonida i passeu-les per farina blanca, ou batut i farina de galeta. Finalment, fregiu-les amb oli ben calent. Es poden acompanyar amb unes fulles d’enciam.