Postres‎ > ‎

Carquinyolis

Ingredients:

  • 250 g de farina
  • 50 g de pols d’ametlla
  • 175 g de sucre
  • 1 ou
  • 45 ml d’aigua
  • 1/2 sobre de llevat químic
  • 125 g d’ametlla llargueta crua
  • canyella en pols
  • pell de llimona ratllada


Preparació:

Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà i feu-hi un forat al mig. Dins del forat poseu-hi el sucre, la pols d’ametlla, l’ou, l’aigua, el llevat químic, un polsim de canyella i una mica de pell de llimona. Barregeu tots aquests ingredients i, quan hagin format una massa homogènia, afegiu-hi les ametlles. Aneu-hi incorporant la farina fins que no en quedi gens.
Dividiu aquesta massa en porcions i feu-ne cilindres d’uns 2-3 cm de diàmetre. Poseu-los sobre la safata d’anar al forn (untada amb oli) i pinteu-los amb aigua o bé amb ou batut.
Enforneu-los a 180º durant 35-45 minuts.
Talleu-los en forma de carquinyoli (esbiaixats i com més prims millor) inmediatament després de sortir del forn.
Quan son freds, podeu conservar els carquinyolis en llaunes o en pots de vidre ben tapats

 

Comments