Pollastre al forn

Ingredients:

  • 1 pollastre sencer
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 50 g de pinyons
  • sal, pebre i oli

Preparació:

Netegeu el pollastre ben net, salpebreu-lo i farciu-lo amb les branques de romaní i farigola, la fulla de llorer, la ceba tallada a octaus els dos grans d’all sencers i sense pelar i els pinyons. Cosiu el pollastre amb un escuradents.

Poseu el pollastre en una plata d’anar al forn i unteu-lo amb oli d’oliva.

Rostiu el pollastre al forn a foc suau, (160 - 180 graus) deixant-lo coure entre dues i tres hores segons el pes del pollastre. No deixeu que la plata es cremi, si veieu que es resseca massa, afegiu-hi una mica d’aigua o brou a la plata.