Postres‎ > ‎

Kugelhopf

 Ingredients:
  •  300 g de farina de mitja força
  •  un pessic de sal
  •  50 g de sucre
  •  1 sobre de llevat de forner
  •  2 ous
  •  100 ml de llet
  •  120 g de mantega
  •  100 g de panses sultanes
  •  25 g d’ametlles marcones
  •  25 g de nous pelades

 

Preparació:
 
Barregeu la farina amb la sal i poseu-la sobre el marbre en forma de volcà, fent-hi un forat al mig. En aquest forat, desfeu-hi el llevat amb una mica de llet tèbia. Afegiu-hi la resta de la llet, els ous, el sucre, la mantega i les panses sultanes. Barregeu tots aquests ingredients amb la punta dels dits i aneu-hi incorporant la farina fins a formar una massa en forma de bola.
Amasseu amb força aquesta bola, doblegant-la i donant-li cops a sobre del marbre perquè agafi elasticitat.
Unteu amb mantega un motlle de kugelhopf de 20 cm de diàmetre i poseu-hi les nous i les ametlles. Dipositeu la massa dins el motlle i deixeu-ho fermentar fins que dobli el volum.
Coure al forn a 170º fins que sigui ros (uns 50 minuts aproximadament).
Desenmotlleu, deixeu-ho refredar i empolsineu amb sucre glaç.