Primers plats‎ > ‎

Cigrons a la catalana

Ingredients:
 
  • 800 g de cigrons cuits
  • 1/2 ceba grossa
  • 4 grans d'all
  • un pols de farina
  • 2 tomàquets madurs
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Per a la picada:
uns quants brins de safrà
all i julivert
ametlles torrades
 
Per a la guarnició:
2 ous durs
 
Preparació:
 
Prepareu un  sofregit daurant la ceba trinxada, amb una mica de sal, per tal que no quedi massa rossa. Quan la ceba ja estigui cuita, poseu-hi l'all i el julivert, també trinxats, i poc després, el tomàquet, pelat i sense llavors. Deixeu-lo fregir una estona, i tireu-hi la farina. Remeneu-ho bé perquè la farina es torri una mica, i després aboqueu-hi brou o aigua. Un cop el sofregit estigui ben lligat, tireu-hi els cigrons. Mentrestant, feu una picada amb sal, safrà torrat, julivert, all i ametlles. Aboqueu-la als cigrons, però abans deixateu-la amb aigua. Deixeu-ho coure tot junt 3 o 4 minuts afegint una mica de brou o aigua si veieu que queda massa espès. Ja podeu servir els cigrons, acompanyats, si voleu, amb ous durs.