Postres‎ > ‎

Pastís de nous i ganache de xocolata

Ingredients i muntatge:


Per fer la pasta ensucrada amb ametlles:

-90g de mantega pomada

-un polset de sal

-70g de sucre llustre

-25g d’ametlla en pols

-1/2 ou sencer

-180g de farina (45 + 135 )

Barregeu en un bol la mantega, la sal, el sucre llustre, l’ametlla en pols el mig ou i els 45g de farina. Quan la pasta estigui homogènia, afegiu-hi els 135g de farina i barregeu-ho tot breument. Esteneu-la entre dos fulls de plàstic amb l’ajuda d’un corró, donant-li un gruix d’uns 3mm. Deixeu-la al congelador durant una hora.

Retireu el plàstic i folreu un motlle untat amb oli d’uns 20cm de diàmetre . Fornegeu-lo a 160º uns 20 minuts, fins que estigui daurat.

Per fer la ganache de xocolata:

-160g de cobertura negra

-140ml de nata líquida 35% MG

-20g de mel

-20g de mantega

Desfeu la xocolata al bany maria o al microones (posició de descongelar). Escalfeu la nata i la mel fins que bulli. Aboqueu 1/3 de la nata al damunt de la xocolata i remeneu enèrgicament amb una espàtula fins que quedi ajuntat. Incorporeu el segon terç de la mateixa manera  i després l’últim terç.

Aneu remenant i quan la ganache estigui al voltant dels 40º, afegiu-hi la mantega i barregeu fins que quedi ben incorporada.

Muntatge

- 75g de nous

Poseu les nous al damunt de la pasta ensucrada i aboqueu-hi la ganache de xocolata .

Deixeu-ho refredar unes dues hores a la nevera