Primers plats‎ > ‎

Xatonada

 
 
Ingredients:
  •  Escarola
  •  Bacallà esqueixat, anxoves, olives arbequines
  •  Truites variades (de mongetes seques, botifarra, carxofes, etc.)
  •  1 sobre de nyora trinxada
  •  80 g d’avellanes torrades
  •  100 g d’ametlles torrades
  •  3 tomàquets escalivats i pelats
  •  d’1 a 4 grans d’all escalivats i pelats, segons el gust de cadascú
  •  1 llesca de pa fregit
  •  ½ ceba escalivada i pelada
  •  sal, oli, vinagre, pebre i una mica de bitxo sec si es vol picant
 
Preparació:
 
Per a la salsa:
Es pelen les avellanes i les ametlles i es trinxen a la mà de morter. S’hi afegeix la nyora trinxada, la llesca de pa, els tomàquets, l’all i la ceba i una mica de bitxo sec. Es va lligant tot en el morter, afegint-hi ¼ de tassa de cafè de vinagre i una tassa i mitja de cafè d’oli d’oliva. S’hi posa sal i pebre al gust.
Aquesta salsa també es pot preparar barrejant tots els ingredients a la batedora.
Presentació:
Es presenta l’escarola en una plata, amb la salsa al damunt acompanyada del bacallà, les anxoves i les olives.
En plats a part, se serveixen les truites.