Segons plats‎ > ‎

Conill amb romesco

Ingredients:
  • 1 conill
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 sobre de nyora trinxada
  • 100 g d’ametlles i d’avellanes torrades
  • 3 grans d’all
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 tasseta de vi negre
  • sal, pebre, oli, farigola, romaní i orenga
  • patates per la guarnició
Preparació:
 
Salpebreu el conill tallat a trossos i fregiu-lo en una cassola fins que sigui ros.Treieu-lo del foc i guardeu el fetge a part.
Feu un sofregit amb la ceba, els tomàquets i les herbes en el mateix oli. Quan estigui, torneu a posar el conill a la cassola i afegiu-hi el vi. Un cop s’hagi reduit, afegiu-hi aigua o brou i una picada feta amb la nyora, els alls, les ametlles, les avellanes, la llesca de pa fregit i, si es vol, el fetge del conill (cuit abans). Deixeu-ho coure a poc a poc vigilant que no s’enganxi. (podeu afegir-hi aigua o brou, però penseu que la salsa ha de quedar espessa).
Quan estigui gairebé cuit, podeu afegir-hi unes patates enrossides a la paella.