Primers plats‎ > ‎

Bastonets de pa

Ingredients:
  • 250g de farina de mitja força
  • ½ sobre de llevat liofilitzat
  • 5g de sal
  • 165ml d’aigua
  • 30g de sèsam + una mica d’anís en pols
  • 40g d’olivada + 25g de parmesà ratllat
Preparació:
 
Amasseu la farina, el llevat, la sal i l’aigua. Feu una bola i deixeu-la reposar durant una hora aproximadament, fins que dobli el volum (tapada amb un drap).
Enfarineu el taulell, aboqueu-hi la massa i partiu-la per la meitat. Aplaneu amb la mà la primera meitat formant un rectangle d’ 1,5cm de gruix. Escampeu-hi la meitat de la barreja de sèsam i anís i pressioneu amb les mans perquè hi  quedi enganxat. Doblegueu un terç del rectangle cap al mig (com si dobleguessiu una carta per posar-la dins d’un sobre), torneu a escampar més anís pel damunt i apreteu-lo amb les mans. Doblegueu l’altre terç i acabeu d’escampar-hi tot el sèsam. Apreteu bé.
Amb un ganivet talleu tires horitzontals d’ 1cm d’amplada . Retorçeu cada tira, estireu-la i poseu-la damunt la plata d’anar al forn.
Feu el mateix procés amb la segona meitat de la massa i la barreja d’olivada i parmesà.
Tapeu la plata amb un drap i deixeu reposar 30 minuts.
Enforneu a 200º durant 10-15 minuts fins que siguin ben rossos.