Primers plats‎ > ‎

Patates farcides

 Ingredients:
  •  4 patates mitjanes
  •  100 g de carn trinxada (vedella, porc, pollastre)
  •  1 ceba
  •  1 paquet de ceps dessecats
  •  1 cullerada sopera de farina blanca
  •  100 ml de llet
  •  ou batut
  •  farina de galeta
  •  oli, sal, pebre

 

Preparació:
 
Bulliu les patates amb pell, deixeu-les refredar i talleu-les en rodanxes ben primes.
Poseu a remullar els ceps amb poca aigua.
Pel farcit, talleu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb oli a foc lent fins que comenci a daurar-se. Afegiu-hi els ceps tallats ben petits, la carn trinxada, sal i pebre i deixeu-ho coure tot plegat procurant que quedi tot ben esmicolat. Afegiu-hi la cullerada de farina, remeneu-ho bé i aneu-hi afegint la llet i l’aigua de remullar els ceps, poc a poc. Ha de quedar una consistència similar a la de les croquetes.
Prepareu les patates ajuntant dues rodanxes de patata amb una cullerada de farcit, passeu-les per ou batut i farina de galeta i conserveu-les a la nevera. Al darrer moment fregiu-les en oli ben calent. Les podeu servir soles o be acompanyades d’unes fulles d’enciam i/o uns tomàquets amanits.