Bavaroise de vainilla

Ingredients:

    • 300 ml de llet
    • 40 g de sucre
    • 3 rovells d’ou
    • 5 fulls de gelatina
    • 1 cullerada de postre de vainilla en pols
    • 300 g de nata muntada

Preparació:

Bateu els rovells d’ou amb el sucre i la vainilla fins que obtingueu una massa esponjosa. Afegiu-hi mig vas de llet i remeneu-ho.

Poseu al foc la resta de la llet fins que comenci a bullir, i llavors tireu-la al damunt de la barreja anterior sense deixar de remenar.

Torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure fins que tingui una consistencia cremosa molt lleugera.

Desfeu els fulls de gelatina amb una mica d’aigua i afegiu-los a la crema. Deixeu-ho refredar una mica i afegiu-hi la nata muntada, remenant suaument.

Enmotlleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera fins que quedi près.

Serviu la bavaroise acompanyada de xocolata de cobertura desfeta.