Pasta de full amb fruita
Ingredients:
- 1 placa de pasta de full
- 1poma
- 1 plàtan
- 30 g de raïm
- 50 g de panses sultanes o de Corint
- 25 g de nous
- 25 g de palet d’ametlla
- 15 g de sucre moreno
- 20 g de mantega
- el suc de mitja llimona i d’una taronja
- pell de llimona ratllada (1/2 llimona)
- 1 cullerada de conyac
Preparació:
Poseu el suc de llimona en un bol i afegiu-hi la fruita fresca pelada i tallada a daus (el raïm s’ha de pelar, tallar per la meitat i treure’n les llavors). Incorporeu-hi tota la fruita seca, el sucre, el conyac, la pell de llimona i la mantega fosa.
Estireu la pasta de full amb un corró i feu un rectangle de 30x12cm.Talleu-lo en dos rectangles de 15x12cm.
Poseu una meitat de la pasta de full en una plata d’anar al forn (unteu la plata amb oli) i repartiu-hi la barreja de fruites pel damunt. deixant les vores lliures.
Doblegueu l’altre part de pasta de full per la meitat i feu-hi talls (mireu la imatge).Obriu-la i poseu-la al damunt de la fruita. Ajunteu les vores apretant amb els dits o amb una forquilla.Repartiu una mica de sucre llustre pel damunt i enforneu-ho a 220º durant 30-35 minuts. Si veieu que es crema de dalt, tapeu-lo amb paper d’alumini.
Serviu-ho amb nata muntada.