Pasta de full amb fruita

Ingredients:

  • 1 placa de pasta de full
  • 1poma
  • 1 plàtan
  • 30 g de raïm
  • 50 g de panses sultanes o de Corint
  • 25 g de nous
  • 25 g de palet d’ametlla
  • 15 g de sucre moreno
  • 20 g de mantega
  • el suc de mitja llimona i d’una taronja
  • pell de llimona ratllada (1/2 llimona)
  • 1 cullerada de conyac

Preparació:

Poseu el suc de llimona en un bol i afegiu-hi la fruita fresca pelada i tallada a daus (el raïm s’ha de pelar, tallar per la meitat i treure’n les llavors). Incorporeu-hi tota la fruita seca, el sucre, el conyac, la pell de llimona i la mantega fosa.

Estireu la pasta de full amb un corró i feu un rectangle de 30x12cm.Talleu-lo en dos rectangles de 15x12cm.

Poseu una meitat de la pasta de full en una plata d’anar al forn (unteu la plata amb oli) i repartiu-hi la barreja de fruites pel damunt. deixant les vores lliures.

Doblegueu l’altre part de pasta de full per la meitat i feu-hi talls (mireu la imatge).Obriu-la i poseu-la al damunt de la fruita. Ajunteu les vores apretant amb els dits o amb una forquilla.Repartiu una mica de sucre llustre pel damunt i enforneu-ho a 220º durant 30-35 minuts. Si veieu que es crema de dalt, tapeu-lo amb paper d’alumini.

Serviu-ho amb nata muntada.