Pastís de poma i xocolata amb sorra dolça

Ingredients i preparació:

Per fer la massa:

  • 150 g de farina
  • 90 g de sucre glaç
  • 70 g de mantega
  • 1 ou

Barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia.

Unteu un motlle amb mantega i folreu-lo amb aquesta masa, procurant que no quedi gaire gruixut.

Podeu congelar la massa que sobra i fer-la servir un altre dia.

Per fer el farcit de poma i xocolata:

  • 400 g de poma pelada i tallada a trossos grans
  • 80 g de gotes de xocolata resistents a el calor
  • 50 g de sucre moreno

Barregeu tots els ingredients i repartiu-los sobre la massa.

Per fer la sorra dolça:

  • 40 g de mantega
  • 40 g de sucre moreno
  • 10 g de cacau en pols
  • 50 g de farina
  • 20 g de pols d’ametlla

Bateu la mantega i el sucre moreno. Afegiu-hi el cacau en pols, la farina i la pols d’ametlla i barregeu-ho amb els dits fins que quedi una massa amb textura de sorra.Escampeu-la per sobre el pastís ienforneu-lo a 210º durant 30 minuts.

Deixeu-lo refredar i empolsineu-lo amb sucre glaç.

Es recomanable menjar-se aquest pastis al capde 3-4 hores de treure’l del forn.