Carxofes gratinades amb salsa de ceps

Ingredients:

  • 8 o 12 carxofes
    • 10 g de ceps secs
    • 1 ceba
    • 1 vas de llet
    • formatge emmental ratllat
    • sal, pebre negra i oli
    • xantana

Preparació:

Netegeu les carxofes, bulliu-les senceres i quan siguin cuites, talleu-les per la meitat i deixeu-les escórrer damunt d’un paper de cuina.

Poseu a remullar els ceps en un vas de llet. Piqueu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb una mica d’oli. Quan sigui rossa, afegiu-hi els ceps, junt amb la llet del remull i deixeu-ho coure uns 5 minuts a foc fluix vigilant que no vessi. Tritureu-ho amb la batedora i ajusteu el punt de sal i pebre. Ho podeu espessir amb una cullerada de postres de xantana.

Poseu les carxofes en una plata, tireu-hi la salsa de ceps pel damunt, formatge emmental ratllat i gratineu-ho al forn.