Cassoletes i Vol-au vents calents:
De bacallà amb musselina d’all:
Ompliu les cassoletes amb una base de pebrot vermell, (escalivat o de llauna) bacallà esqueixat pel damunt i cobriu-ho amb all i oli. Gratineu-ho al forn just abans de servir-ho.
Tropicals:
Ompliu les cassoletes amb daus de pernil dolç i de pinya. Cobriu-ho amb un tall de formatge emmental i gratineu-ho al forn.
D’espinacs i bacallà:
Poseu una base d’espinacs bullits i,al damunt uns talls de bacallà esqueixat. Cobriu-los amb all i oli i gratineu-ho al forn.
De codonyat i Camembert:
Ompliu les cassoletes amb una base de codonyat. Afegiu-hi uns daus de formatge Camembert pel damunt i gratineu-ho suaument al forn just abans de servir-ho.
De carxofa i foie:
Prepareu uns daus de carxofa natural i fregiu-los fins que siguin cruixents. Ompliu les cassoletes amb els daus de carxofa i foie pel damunt. Escalfeu-ho al forn just abans de servi-ho.
De bolets i botifarra:
Ompliu les cassoletes amb un saltat de bolets, (xampinyons, rossinyols) botifarra blanca i botifarra negra . Afegiu-hi all i julivert picats. Escalfeu-les just abans de servir-les.
D’espinacs i bacallà:
Poseu una base d’espinacs bullits i,al damunt uns talls de bacallà esqueixat. Cobriu-los amb all i oli i gratineu-ho al forn.
De peix i gambes:
Feu bullir el peix blanc i esmicoleu-lo. A part, fregiu les gambes i peleu-les. Feu una beixamel amb l’oli de fregir les gambes. Barregeu-ho tot i ompliu les tartaletes. Poseu-hi formatge ratllat pel damunt i gratineu-les.
De pollastre i xampinyons:
Rostiu un pit de pollastre i talleu-lo a trossets petits. Fregiu els xampinyons laminats.Feu una beixamel i afegiu-hi els xampinyons i el pollastre.Ompliu les tartaletes amb aquesta barreja, cobriu-les amb formatge ratllat i gratineu-les al forn.
De bacallà i bolets:
Fregiu un gra d’all amb oli d’oliva i retireu-lo. En el mateix oli fregiu-hi el bacallà esqueixat i els bolets (fredolics i llenegues) i, quan estiguin cuits, afegiu-hi un ou batut i remeneu fins que estigui cuit. Ompliu les tartaletes.
De brandada de bacallà amb oli d’olives negres:
Per preparar la brandada, fregiu 1 gra d’all a poc a poc fins que sigui ros. Afegiu-hi 100 gr. de bacallà esmicolat i, just quan es torni blanc, traieu-lo (si ha fet molta aigua, deixeu-la reduir i ajunteu-la després amb el bacallà). Tritureu-ho tot . Afegiu-hi nata líquida fins a obtenir una pasta cremosa però consistent. Ompliu les cassoletes, poseu-les al forn ben calent i al sortir afegiu-hi un fil d’oli amb olives negres triturades.
De Camembert i nous:
Ompliu les cassoletes amb dauets de formatge Camembert i nous esmicolades. Poseu-les al forn fins que es fongui el formatge i ja les podeu servir.
D’espàrrecs verds i llagostins:
Sofregiu amb oli d’oliva els espàrrecs verds tallats a rodanxes. Quan comencin a daurar-se afegiu-hi els llagostins pelats, crus i tallats a miques. Ajusteu el punt de sal i pebre i un cop cuit ompliu les cassoletes i gratineu-les al forn amb uns festucs verds trinxats pel damunt.
De ceps i botifarra:
Saltegeu uns ceps (poden ser congelats, també podeu utilitzar xampinyons, rossinyols,......) amb salsitxes tallades a miques i un tall de botifarra negra esparracada. Aromatitzeu amb un gra d’all picat i una mica de julivert. Ompliu les cassoletes i escalfeu-les al forn just abans de servir-les.