Trena de full amb poma confitada
Ingredients:
- 3 pomes
- 40g de sucre moreno
- 50g de sucre
- una culleradeta de canyella en pols
- un anís estrellat
- un raig de calvados o de rom
- una placa de pasta de full
Preparació:
Peleu la poma i talleu-la a daus. Poseu-la a coure amb els dos sucres, l’anís i la canyella a foc lent. Quan el sucre s´hagi desfet, afegiu-hi el calvados (o el rom) i deixeu-ho confitar durant 45 minuts aproximadament amb el foc ben fluix. Aquest procés el podeu fer 1 o 2 dies abans i guardar la poma confitada a la nevera.
Estireu una mica la pasta de full.
Dividiu-la mentalment en 3 parts i feu talls paral-lels a les parts exteriors ( com un serrell ). Ompliu la part del mig amb la poma confitada i tapeu-ho alternant les tires de pasta de full d’una banda i de l’altra.
Pinteu la trena amb ou batut,ensucreu-la i poseu-la al forn a 220 durant 15 o 20 minuts