Pastís de festuc amb crema de mascarpone

Ingredients:

Bescuit de festuc:

  • 65g de festuc trinxat
  • 50g de sucre
  • un ou gran sencer
  • un rovell d’ou
  • una clara d’ou gran
  • 8g de sucre
  • 20g de farina
  • 8g d’impulsor

Crema de mascarpone:

  • 150ml de nata líquida
  • 1 rovell d’ou
  • 40g de sucre
  • 100g de mascarpone
  • 3 fulls de gelatina

Pel farcit:

  • melmelada de maduixa

Preparació:

Feu una crema anglesa amb la nata, els ous i el sucre. Afegiu-hi els fulls de gelatina prèviament hidratats. Incorporeu la crema calenta en el mascarpone i remeneu-ho. Tapeu-ho i deixeu-ho a la nevera 24 hores.

Per el bescuit de festuc:

Munteu l’ou sencer i el rovell amb el sucre. A part, munteu la clara amb els 8g de sucre a punt de neu. Barregeu els dos batuts suaument. Incorporeu-hi els festucs, la farina i l’impulsor. Remeneu-ho i poseu-ho en un motlle. Enforneu a 220º durant 8-10 minuts. Deixeu-ho refredar.

Muntatge:

Talleu el bescuit per la meitat i farciu-lo amb melmelada de maduixa.

Munteu la crema de mascarpone amb la batedora de varetes i poseu-la pel damunt del bescuit amb l’ajut d’una mànega pastissera.

Deixeu el pastís a la nevera fins el moment de servir-lo.