Tarta Tatin

Ingredients:

  • 1 Kg de pomes
  • 180g de sucre
  • 50 g de mantega
  • el suc de ½ llimona
  • 1 placa de pasta de full
  • 1 rovell d’ou o una mica de llet

Preparació:

Desfeu la mantega en una paella fonda. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho fins que es desfaci.

Poseu les pomes pelades i tallades a quarts o més petites a la paella ben apretades.Tireu-hi el suc de ½ llimona al damunt i enforneu-ho a 200ª fins que les pomes estiguin gairebé cuites (30 minuts aprox.)

Traieu la paella del forn i tapeu-la amb la pasta de full estirada. Pinteu-la amb el rovell d’ou o la llet i punxeu-la perquè pugui sortir el vapor. Torneu a enfornar fins que el suc de les pomes s’hagi evaporat (20-25 minuts aprox).

Quan s’hagi acabat de coure podeu posar la paella l foc perquè s’acabi de caramelitzar , tot removent perquè no s’enganxi.

Tapeu la paella amb una plata gran i doneu-li la volta (alerta que crema molt!).

Serviu la Tatin tèbia i acompanyada de crema anglesa o nata.