Tarta Tatin
Ingredients:
- 1 Kg de pomes
- 180g de sucre
- 50 g de mantega
- el suc de ½ llimona
- 1 placa de pasta de full
- 1 rovell d’ou o una mica de llet
Preparació:
Desfeu la mantega en una paella fonda. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho fins que es desfaci.
Poseu les pomes pelades i tallades a quarts o més petites a la paella ben apretades.Tireu-hi el suc de ½ llimona al damunt i enforneu-ho a 200ª fins que les pomes estiguin gairebé cuites (30 minuts aprox.)
Traieu la paella del forn i tapeu-la amb la pasta de full estirada. Pinteu-la amb el rovell d’ou o la llet i punxeu-la perquè pugui sortir el vapor. Torneu a enfornar fins que el suc de les pomes s’hagi evaporat (20-25 minuts aprox).
Quan s’hagi acabat de coure podeu posar la paella l foc perquè s’acabi de caramelitzar , tot removent perquè no s’enganxi.
Tapeu la paella amb una plata gran i doneu-li la volta (alerta que crema molt!).
Serviu la Tatin tèbia i acompanyada de crema anglesa o nata.