Pastís “gran xocolata”
Ingredients:
Per la pasta ensucrada d’ametlles:
-120 g de mantega pomada
-un pessic de sal
-90 g de sucre glaç
-15 g de pols d’ametlla
-1 ou sencer
-240 g de farina ( 60 180 )
Per la “ganache” de xocolata negra:
-350g de cobertura de xocolata negra
-250g de nata líquida
-1 cullerada de mel
-50 g de mantega
Preparació:
Primer feu la pasta d’ametlles: En un bol barregeu la mantega pomada, la sal, el sucre, la pols d’ametlla, l’ou i 60 g de farina. Quan tingueu una pasta homogènia afegiu-hi els 180 g de farina i amasseu breument. Poseu la pasta entre dos fulls de paper sulfuritzat i aplaneu-la amb un corró fins que tingui uns 3mm de gruix. Poseu-la al congelador 30 minuts. Traieu els papers i retalleu-la per folrar un motlle. Deixeu-la reposar a la nevera 30 minuts i enforneu-la a 150-160º durant 15 o 20 minuts. Per fer la ganache, desfeu la xocolata al bany maria. Escalfeu la nata i la mel fins que bulli i aboqueu 1/3 d’aquesta barreja damunt la xocolata. Barregeu ben fort. Incorporeu el segon terç de la mateixa manera i després el tercer. Afegiu-hi la mantega tallada a daus i barregeu enèrgicament. Aboqueu la ganache damunt la tarta d’ametlles i deixeu-ho reposar en un lloc fresc.