Canelons de pasta fresca farcits de bacallà

Ingredients:

    • 500 g de bacallà esqueixat remullat
    • 500 ml de llet
    • 70 g de farina
    • 60 g d’oli
    • 1 ceba grossa
    • 1 rotlle de pasta fresca congelada
    • olivada (d’olives negres)
    • sal i pebre

Preparació:

Poseu a sofregir la ceba tallada ben petita amb oli, sal i pebre. Quan comenci a daurar-se afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure un o dos minuts sense deixar de remenar. Afegiu-hi el bacallà esmicolat, remeneu-ho tot plegat amb el foc fort i aneu-hi afegint la llet, poc a poc, com si féssiu una salsa beixamel. Ajusteu el punt de sal i pebre i si veieu que us queda una pasta massa espessa, podeu afegir-hi una mica més de llet.

Desplegueu el rotlle de pasta fresca (un cop descongelat) i talleu peces de l’amplada d’un caneló.

Bulliu els canelons en aigua salada i un raig d’oli durant uns 4-5 minuts i asseu-los per aigua freda per aturar la cocció.

Farciu els canelons, deixant-los en una plata untada amb una fina capa d’oli. Deixateu una cullerada d’olivada amb oli i tireu uns fils d’aquesta barreja pel damunt dels canelons. Els podeu servir així mateix vigilant que no es ressequin si els escalfeu al forn, o si ho preferiu gratinats amb una lleugera capa de salsa beixamel i formatge emmental ratllat.