Les carxofes de l’avia Plàcida

Ingredients:

    • 8 carxofes
    • 10 g de ceps secs
    • 1 ceba
    • 100 g de botifarra
    • llet
    • ou, farina blanca i farina de galeta
    • sal, pebre negra i oli

Preparació:

Netegeu les carxofes, talleu-les per la meitat, bulliu-les i un cop cuites deixeu-les escórrer.

Poseu a remullar els ceps en una mica d’aigua. Piqueu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb una mica d’oli. Quan sigui rossa, afegiu-hi la botifarra sense la pell i aixafeu-la amb la forquilla, fins que quedi la carn esmicolada. Afegiu-hi els ceps tallats ben petits, junt amb l’aigua del remull, sal i pebre. Deixeu-ho al foc fins que s’hagi begut l’aigua. Afegiu-hi una bona cullerada de farina blanca i remeneu-ho com per fer una salsa beixamel. Afegiu-hi la llet de mica en mica, amb molta cura, per tal que quedi una massa ben espessa. Poseu-ne una bona cullerada damunt de cada mitja carxofa, doneu els-hi forma arrodonida i passeu-les per farina blanca, ou batut i farina de galeta. Finalment, fregiu-les amb oli ben calent. Es poden acompanyar amb unes fulles d’enciam.