Tortell de Reis

Ingredients:

  • ½ Kg de farina de mitja força
  • 150 ml de llet
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat de forner
  • 75 g de mantega o de llard
  • 65 g de sucre
  • un pessic de sal
  • canyella, llimona, matafaluga o anís
  • sucre bolado

Preparació:

Poseu la farina, la llet, els ous, el llevat, la sal, el sucre i les aromes a l'amassadora. Afegiu-hi la mantega de mica en mica i amasseu durant 8-10 minuts, fins que quedi una massa elàstica que no s'enganxi als dits.

Si no teniu amassadora,desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi tots els altres ingredients i, al final, la farina. Treballeu aquesta massa fins que no s’enganxi als dits.

Unteu el taulell amb una mica d'oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la i deixeu-la dins d’un pot també untat amb oli. Poseu el pot dins d'una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè pugi més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts.

Torneu a untar el taulell amb una mica d'oli, poseu-hi la massa al damunt, aplaneu-la una mica amb la mà i doneu-li forma de tortell (feu-hi un forat al mig amb el dit i aneu-lo fent gran) . Poseu-lo sobre una llauna d'anar al forn, pinteu-lo amb ou batut i adorneu-lo per sobre amb fruita confitada. Deixeu-lo pujar fins que augmenti el doble. Enforneu-lo a 220ºC Durant 10 o 15 minuts.

Quan sigui fred,pinteu-lo amb almívar o gelatina i escampeu-hi el bolado pel damunt.

Talleu-lo pel mig i farciu-lo amb nata, crema o trufa, amagant-hi la fava i la sorpresa a dins.