Tortell de Reis
Ingredients:
- ½ Kg de farina de mitja força
- 150 ml de llet
- 3 ous
- 1 sobre de llevat de forner
- 75 g de mantega o de llard
- 65 g de sucre
- un pessic de sal
- canyella, llimona, matafaluga o anís
- sucre bolado
Preparació:
Poseu la farina, la llet, els ous, el llevat, la sal, el sucre i les aromes a l'amassadora. Afegiu-hi la mantega de mica en mica i amasseu durant 8-10 minuts, fins que quedi una massa elàstica que no s'enganxi als dits.
Si no teniu amassadora,desfeu el llevat amb la llet, afegiu-hi tots els altres ingredients i, al final, la farina. Treballeu aquesta massa fins que no s’enganxi als dits.
Unteu el taulell amb una mica d'oli, poseu-hi la massa al damunt, arrodoniu-la i deixeu-la dins d’un pot també untat amb oli. Poseu el pot dins d'una cassola amb aigua calenta (que no cremi) perquè pugi més de pressa. Tapeu-lo amb un drap i deixeu reposar la massa uns 30 minuts.
Torneu a untar el taulell amb una mica d'oli, poseu-hi la massa al damunt, aplaneu-la una mica amb la mà i doneu-li forma de tortell (feu-hi un forat al mig amb el dit i aneu-lo fent gran) . Poseu-lo sobre una llauna d'anar al forn, pinteu-lo amb ou batut i adorneu-lo per sobre amb fruita confitada. Deixeu-lo pujar fins que augmenti el doble. Enforneu-lo a 220ºC Durant 10 o 15 minuts.
Quan sigui fred,pinteu-lo amb almívar o gelatina i escampeu-hi el bolado pel damunt.
Talleu-lo pel mig i farciu-lo amb nata, crema o trufa, amagant-hi la fava i la sorpresa a dins.