Bastonets de pa

Ingredients:

    • 250g de farina de mitja força
    • ½ sobre de llevat liofilitzat
    • 5g de sal
    • 165ml d’aigua
    • 30g de sèsam + una mica d’anís en pols
    • 40g d’olivada + 25g de parmesà ratllat

Preparació:

Amasseu la farina, el llevat, la sal i l’aigua. Feu una bola i deixeu-la reposar durant una hora aproximadament, fins que dobli el volum (tapada amb un drap).

Enfarineu el taulell, aboqueu-hi la massa i partiu-la per la meitat. Aplaneu amb la mà la primera meitat formant un rectangle d’ 1,5cm de gruix. Escampeu-hi la meitat de la barreja de sèsam i anís i pressioneu amb les mans perquè hi quedi enganxat. Doblegueu un terç del rectangle cap al mig (com si dobleguessiu una carta per posar-la dins d’un sobre), torneu a escampar més anís pel damunt i apreteu-lo amb les mans. Doblegueu l’altre terç i acabeu d’escampar-hi tot el sèsam. Apreteu bé.

Amb un ganivet talleu tires horitzontals d’ 1cm d’amplada . Retorçeu cada tira, estireu-la i poseu-la damunt la plata d’anar al forn.

Feu el mateix procés amb la segona meitat de la massa i la barreja d’olivada i parmesà.

Tapeu la plata amb un drap i deixeu reposar 30 minuts.

Enforneu a 200º durant 10-15 minuts fins que siguin ben rossos.