Amanida de patates i calamarsos

Ingredients:

  • 4 patates mitjanes
    • 8 calamarsos mitjanets
    • 4 cebes tendres
    • 2 grans d’all
    • 50 g d’ametlla marcona

Preparació:

Bulliu les patates amb pell, deixeu-les refredar i talleu-les en rodanxes ben primes.

Talleu les cebes i poseu-les amb oli en una paella a foc lent fins que comencin a daurar-se. Afegiu-hi els calamarsos nets i tallats a miques, sal i pebre. Deixeu-ho coure i reserveu-ho.

En una paella a part, fregiu les ametlles i els alls a foc suau. Tritureu-ho tot, afegint-hi una mica de brou de peix o aigua per tal que quedi una salsa més clara. Poseu-hi la sal que calgui.

Finalment, presentarem el plat de la següent manera:

Una base de rodanxes de patata.

Una lleugera capa de salsa d’ametlles a sobre de cada rodanxa.

Una cullerada de calamarsos i ceba al damunt.

Aquest plat s’ha de servir calent. Si cal, es pot escalfar cada plat al micrones.