Crostata de pastanaga i trufa

Per la crostata:

  • 80 g de mantega pomada
  • 30 g de sucre llustre
  • 1 rovell d’ou
  • 120 g de farina

Barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia i deixeu-la a la nevera durant 24 hores.Talleu la pasta en làmines de 3,5 cm i folreu un motlle untat amb mantega de 13x28cm aproximadament. Coeu-ho al forn a 160º durant 25 minuts.

Per la pastanaga confitada:

  • 2 pastanagues ratllades ben fines
  • 200 g de sucre
  • 100 ml d’aigua

Poseu a bullir l’aigua i el sucre. Afegiu-hi la pastanaga i deixeu-ho coure durant 15 minuts a foc lent. Escorreu la pastanaga i deixeu-la refredar.

Per la trufa rápida:

  • 250 ml de nata líquida
  • 50 g de trufa rápida
  • 50 g de sucre llustre

Comenceu a muntar la nata i quan li falti una mica afegiu-hi la trufa i el sucre. Acabeu de muntar.

Muntatge:

Farciu la crostata cuita amb la pastanaga i tapeu-la amb la trufa fent servir una mànega pastissera. Conserveu el pastís a la nevera. (Si la pastanaga us queda encarcarada, mulleu-la amb una mica d’almívar calent).