Patates farcides

Ingredients:

  • 4 patates mitjanes
  • 100 g de carn trinxada (vedella, porc, pollastre)
  • 1 ceba
  • 1 paquet de ceps dessecats
  • 1 cullerada sopera de farina blanca
  • 100 ml de llet
  • ou batut
  • farina de galeta
  • oli, sal, pebre

Preparació:

Bulliu les patates amb pell, deixeu-les refredar i talleu-les en rodanxes ben primes.

Poseu a remullar els ceps amb poca aigua.

Pel farcit, talleu la ceba ben petita i poseu-la a sofregir amb oli a foc lent fins que comenci a daurar-se. Afegiu-hi els ceps tallats ben petits, la carn trinxada, sal i pebre i deixeu-ho coure tot plegat procurant que quedi tot ben esmicolat. Afegiu-hi la cullerada de farina, remeneu-ho bé i aneu-hi afegint la llet i l’aigua de remullar els ceps, poc a poc. Ha de quedar una consistència similar a la de les croquetes.

Prepareu les patates ajuntant dues rodanxes de patata amb una cullerada de farcit, passeu-les per ou batut i farina de galeta i conserveu-les a la nevera. Al darrer moment fregiu-les en oli ben calent. Les podeu servir soles o be acompanyades d’unes fulles d’enciam i/o uns tomàquets amanits.