Romescada de patates i carxofes

Ingredients:

  • 500 gr. de patates
  • 4 carxofes
  • 4 grans d'all
  • 30 gr. de d’ametlles torrades i pelades
  • 30 gr. d’avellanes torrades i pelades
  • nyora, julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 1 copa de xerès

Preparació:

En una paella amb oli fregiu els grans d’all a foc molt suau. Quan comencin a ser rossos, afegiu-hi el julivert i la nyora per tal que l’oli agafi l’aroma i tot seguit, aboqueu-ho tot al vas de la batedora junt amb les ametlles. les avellanes i la copa de xerès. Tritureu-ho tot plegat, afegint-hi una mica d’aigua si queda molt espès.

Poseu les patates pelades i tallades a daus en una cassola. Afegiu-hi la romescada i acabeu-ho de cobrir amb aigua. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts.

Mentrestant, netegeu les carxofes, talleu-les a octaus i fregiu-les amb oli de gira-sol. Un cop rosses deixeu-les escórrer bé i les afegiu a les patates 5 minuts abans d’acabar la cocció. Procureu que quedi caldós, si cal, afegiu-hi una mica d’aigua.