Mil fulls d’escalivada amb crema de romesco

Ingredients:

    • 1 albergínia
    • 1 pebrot vermell
    • 1 ceba
    • formatge de cabra
    • alfàbrega fresca (opcional)

Per la crema de romesco

    • 1 tomàquet madur
    • 1 grapat d’ametlles i avellanes torrades
    • 1 gra d’all
    • nyora
    • oli, vinagre, sal i pebre

Preparació:

Prepareu la crema de romesco triturant el tomàquet i el gra d’all escalivats i pelats, amb les ametlles i avellanes pelades, la nyora, oli, unes gotes de vinagre, sal i pebre, fins que quedi una crema ben fina. Si queda massa espès, podeu afegir una mica d’aigua.

Talleu l’albergínia i la ceba rodanxes i el pebrot en tires. Unteu una paella antiadherent amb una mica d’oli i escaliveu-ho ben tapat.

Un cop cuit pels dos costats, prepareu el mil fulls alternant capes de albergínia, pebrot pelat i ceba. Finalment, afegiu-hi una llesca de formatge de cabra pel damunt i ho poseu al forn al moment de servir-ho fins que el formatge es fongui. Acompanyeu-ho una un parell de cullerades de crema de romesco i un raig d’oli cru aromatitzat amb alfàbrega fresca.