Brioix amb “ganache” blanca

Ingredients:

Pel brioix:

    • ¼ Kg de farina de mitja força
    • 25 ml de llet
    • 3 ous + 1 ou per pintar
    • 1/2 sobre de llevat de forner liofilitzat (5g)
    • 150 g de mantega
    • 25 g de sucre
    • un pessic de sal
    • per adornar: sucre bolado
    • gotes de xocolata resistens a la calor

Per la ganache:

  • 160g de cobertura blanca
  • 380ml de nata líquida 35% MG (110 +270 )

Preparació:

Poseu tots el ingredients a l’amassadora, deixant la mantega pel final i amasseu-los durant 10 o15 minuts. Incorporeu-hi la mantega tallada a daus de mica en mica.

Arrodoniu la massa i deixeu-la reposar uns 40 minuts(fins que dobli el volum).

Unteu el taulell amb una mica d’oli. Poseu-hi la massa al damunt i aplaneu-la en formade cercle. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu-la amb ou i adorneu-la amb sucre bolado i gotes de xocolata. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, enforneu-la a 220º durant 10 o 15 minuts.

Feu bullir 110g de nata i aboqueu-ne 1/3 damunt la cobertura blanca desfeta , remeneu, afegiu-hi el segon terç i després el tercer terç. Incorporeu-hi els 270g de nata i remeneu. Guardeu la “ganache” a la nevera tapada amb un film durant 3 hores com a mínim.

Bateu la “ganache” amb les varetes.

Partiu el brioix per la meitat. Pinteu-lo amb almívar i ompliu-lo amb la “ganache”.

Emposineu-lo amb sucre glaç i...bon profit!!!