Brioix amb “ganache” blanca
Ingredients:
Pel brioix:
- ¼ Kg de farina de mitja força
- 25 ml de llet
- 3 ous + 1 ou per pintar
- 1/2 sobre de llevat de forner liofilitzat (5g)
- 150 g de mantega
- 25 g de sucre
- un pessic de sal
- per adornar: sucre bolado
- gotes de xocolata resistens a la calor
Per la ganache:
- 160g de cobertura blanca
- 380ml de nata líquida 35% MG (110 +270 )
Preparació:
Poseu tots el ingredients a l’amassadora, deixant la mantega pel final i amasseu-los durant 10 o15 minuts. Incorporeu-hi la mantega tallada a daus de mica en mica.
Arrodoniu la massa i deixeu-la reposar uns 40 minuts(fins que dobli el volum).
Unteu el taulell amb una mica d’oli. Poseu-hi la massa al damunt i aplaneu-la en formade cercle. Poseu-la sobre una llauna d’anar al forn. Pinteu-la amb ou i adorneu-la amb sucre bolado i gotes de xocolata. Deixeu-la pujar fins que augmenti el doble. Empolseu-la amb sucre i, tot seguit, enforneu-la a 220º durant 10 o 15 minuts.
Feu bullir 110g de nata i aboqueu-ne 1/3 damunt la cobertura blanca desfeta , remeneu, afegiu-hi el segon terç i després el tercer terç. Incorporeu-hi els 270g de nata i remeneu. Guardeu la “ganache” a la nevera tapada amb un film durant 3 hores com a mínim.
Bateu la “ganache” amb les varetes.
Partiu el brioix per la meitat. Pinteu-lo amb almívar i ompliu-lo amb la “ganache”.
Emposineu-lo amb sucre glaç i...bon profit!!!