Pa de sègol amb nous

Ingredients:

  • 250g de farina de ½ força
    • 250g de farina de sègol
    • 1 sobre de llevat liofilitzat
    • 5g de sal
    • 350 ml d’aigua
    • 100g de nous pelades

Preparació:

Amasseu tots els ingredients fins que la massa no s’enganxi als dits. Afegiu-hi les nous a trossos i torneu a amassar perquè quedin ben distribuïdes. Poseu la massa en forma de bola en un bol enfarinat, tapeu-lo amb un drap i deixeu-la reposar durant 1 hora (ha de doblar el volum).

Enfarineu el taulell i aboqueu-hi la massa. Partiu-la en 2 o 4 trossos. Feu-ne boles, tapeu-les amb un drap i deixeu-les reposar altra vegada uns 5 minuts.

Enfarineu-vos les mans i modeleu les boles en forma de barra. Poseu-les damunt de la plata d’anar al forn. Tapeu-les amb un drap i deixeu-les fermentar durant 1 hora o fins que hagin doblat el volum.

Vaporitzeu el forn preescalfat a 220º, enforneu els pans i deixeu-los coure uns 25 o 35 minuts.

Traieu-los del forn i deixeu-los refredar al damunt d’una reixa.

Aquest pa també es pot fer substituint les nous per olives negres.